- 19-02-2020
logo
logo logo
Tapijt

TapijtEr is niets comfortabeler dan om met de blote voeten over een hoogpolig tapijt te lopen. Het is warm en zacht om er op neer te strijken voor de open haard. Heerlijk lui liggen om een tijdschrift te lezen of om een spelletje te spelen met uw huisgenoten. Onze showroom laat u zien wat we allemaal in voorraad hebben. Heeft u in een tijdschrift of op televisie iets gezien wat we niet in voorraad hebben? Wij kunnen het hoogstwaarschijnlijk wel voor u bestellen.

 

SOORTEN TAPIJT

Vaste vloerbedekking is er in vele kwaliteiten. Tegenwoordig is de meeste vaste vloerbedekking synthetisch, wat betekent dat zelfs de goedkoopste vloerbedekking vrijwel onverslijtbaar is. Duurdere vloerbedekking heeft een touch en feel die vergelijkbaar is met ouderwetse, scheerwollen tapijten. Door het moderne materiaal is deze vloerbedekking echter veel slijtvaster en onderhoudsvriendelijker dan vroeger. Ook hebben we losse tapijten. Aangezien de kwaliteiten heel erg uit elkaar lopen, kunnen de onderlinge prijzen ook veel verschillen. Het beste is het om langs te komen in onze showroom waar u alles zelf kunt zien en voelen. Het is ook mogelijk dat John bij u thuis of op de zaak komt met een stalenboek.

 

ONDERTAPIJT

Ondertapijt kan gebruikt worden onder vaste vloerbedekking maar ook onder PVC-, laminaat- en vinylvloeren. Het verhoogt het comfort aanzienlijk omdat het  isoleert en een ongelijkmatige ondergrond  egaliseert. Bovendien is het geluiddempend. Overleg met John of onze medewerkers of dit in uw geval gewenst is. Om de prijs hoeft u het in elk geval niet te laten: we hebben heel goedkoop ondertapijt in ons magazijn.

 

HYPOALLERGEEN TAPIJT

Steeds meer mensen hebben last van huisstof allergie. In zo’n geval lijkt tapijt niet de eerste keuze als vloerbedekking. Toch bestaan er bepaalde hypoallergene materialen. Een dergelijk tapijt is makkelijker schoon te houden en veroorzaakt weinig allergene reacties. Overleg dit met John of zijn medewerkers.

Soms is het toch beter om helemaal af te zien van tapijt maar daarentegen een laminaatvloer, een PVC vloer of een vinylvloer te laten leggen. Leg hier desgewenst een paar losse kleden overheen, die u regelmatig buiten uitklopt. Houdt u ook rekening met huisdieren als u tapijt koopt. Op bepaalde tinten zijn katten- en hondenharen heel erg goed zichtbaar terwijl het op andere tinten minder opvalt. Onze medewerkers kunnen u hierover adviseren.

 

HET ONDERHOUD VAN TAPIJT

Tapijt moet regelmatig gezogen worden.  Haren kunnen met een vochtig doekje weggehaald worden.Er wordt vaak aangeraden om het tapijt eens per jaar tapijt schoon te maken met een speciale tapijtshampoo en roller. Wij raden dit echter af omdat het de beschermende fabriekslaag van het tapijt aantast. Stofzuigen volstaat. Doe dit echter regelmatig, zodat het vuil niet ingelopen wordt!

 

Referenties Laatste 7 referenties