- 19-02-2020
logo
logo logo
Laminaat

LaminaatLaminaat is een duurzaam en onderhoudsvriendelijk materiaal dat uitstekend parket- en plavuizenvloeren kan vervangen. Het bestaat uit panelen van meerdere laagjes. De onderste lagen geven een stevige basis voor de vloer, terwijl de bovenste laag de hardheid bepaalt. Over de onderste laag - of lagen -  komt een papieren decor laag met het patroon - de fotolaag. De laatste laag werkt het geheel af. Door deze glanzende beschermlaag kan de vloer makkelijk en hygiënisch schoongemaakt worden.

 

LAMINAAT PATRONEN

Het patroon van de laminaatvloer wordt bepaald door de decor laag. Op deze laag wordt meestal een hout- of een tegelpatroon geprint. Kies voor een “eikenhouten” vloer of voor een tegelvloer. Laminaat heeft als groot voordeel dat het veel warmer is dan bijvoorbeeld plavuizen. Het is ook een goede vloer als bovengrond voor een vloerverwarming.

Er zijn ook modernere laminaatvloeren met fantasiepatronen verkrijgbaar. Kijk in onze showroom wat u het meeste aanspreekt. Als u in uw telefoon een fotootje van uw interieur bij de hand houdt, zal u dat helpen om uw keus te bepalen. Bovendien kunnen onze medewerkers u dan nog beter adviseren!

 

KWALITEITEN IN LAMINAAT

Laminaat is in diverse hardheidsklassen verkrijgbaar. Deze klasse bepaalt hoe kras- en slijtvast de vloer is. Welke klasse u nodig heeft wordt bepaald door hoeveel mensen die van de vloer gebruik maken. Het is nogal een verschil of er duizenden mensen in een food-hall over de vloer lopen, of dat u het voor een studeerkamer wilt gebruiken. Uiteraard kunnen wij u hierover een sluitend advies geven.

 

LAMINAAT LEGGEN IN UTRECHT EN OMGEVING

Een laminaatvloer is een zogenaamd zwevende vloer. Dat betekent dat hij niet rechtstreeks op de bodem rust, maar dat er een kleine ruimte tussen de ondergrond en de vloer is. De laminaatdelen worden met een klikverbinding in elkaar gezet. Het leggen van laminaat is iets wat u zelf kunt doen, maar u kunt er ook voor kiezen om hiervoor de hulp in te roepen van John. Wel zo handig. We kennen immers allemaal die televisieprogramma’s waarbij ogenschijnlijk gemakkelijke klussen in het honderd lopen.

 

HET ONDERHOUD VAN LAMINAAT

De kwaliteitsklasse bepaalt hoe kras- en slijtvast een laminaatvloer is. Ga zo’n vloer echter nooit met een schuurmiddel te lijf, want dan schuurt u de hele toplaag af. Niet doen dus! Stofzuigen en eens per week vochtig afnemen of dweilen is voldoende. In onze showroom kunt u onderhoudsartikelen voor uw laminaatvloer kopen. Maar natuurlijk kunt u ons ook altijd bellen om om advies te vragen. John van Oort en zijn medewerkers zijn immers de vloerenexperts in Utrecht!

Referenties Laatste 7 referenties