- 19-02-2020
logo
logo logo
Binnenzonwering

BinnenzonweringIn een zakelijke omgeving zal vrijwel altijd de voorkeur gegeven worden aan een zonwering omdat gordijnen vaak een te huiselijke omgeving scheppen die niet uitnodigt tot werken. Maar ook thuis zijn er talloze ruimtes te bedenken die prima tot hun recht komen met de juiste zonwering. Denk aan een keuken of een werkruimte. In andere ruimtes kunnen we zowel een zonwering als gordijnen ophangen. De zonwering voor overdag, en de sfeervolle gordijnen voor ’s avonds. Aan u de keus wanneer u zonwering in Utrecht aan wilt schaffen.

 

JALOUZIEËN EN LAMELLEN

Ze bestaan nog steeds, en terecht. Deze zonweringen hebben zich al tientallen jaren lang bewezen. Bovendien is er nu veel meer keuze dan vroeger. Ze bestaan inmiddels in vele kleuren en maten waarmee u zoveel als u wilt kunt combineren. U kunt met verschillende maten en kleuren combineren. Wat minder voor de hand ligt is om horizontaal – jaloezieën – met verticaal – lamellen – te combineren.

 

VOUWGORDIJNEN

Vouwgordijnen zijn stoffen gordijnen waarvan de stof op regelmatige afstanden gevouwen, platgestreken en soms vastgenaaid zijn. Langs deze vouwen ontvouwt het gordijn zich en kan het weer omhooggehaald worden. Deze gordijnen filteren het licht op een aangename en sfeervolle manier die bepaald wordt door de stof waarvan ze gemaakt zijn. Om niet al het licht buiten te sluiten wordt er vaak voor een doorzichtige stof gekozen. Een stof met een motief  kan prachtige schaduwen werpen als de zon erop staat. Dit type gordijn neemt heel weinig ruimte in omdat het zich van boven naar beneden ontvouwt en vlak tegen het raam aan ligt. Om deze reden zijn vouwgordijnen heel geschikt in kleine ruimtes, of om in combinatie met dikkere schuifgordijnen te gebruiken.

 

PLISSEGORDIJNEN

Deze rolgordijnen hebben heel strakke, opstaande vouwen. Om deze reden worden ze niet gemaakt van stof, maar van stevig papier of van PES, een stevig thermoplastisch materiaal dat bovendien geluidswerend en energiebesparend is. Sommige plisségordijnen kunnen zowel van de onderkant als van de bovenkant ontvouwd worden. John weet er alles van af!

 

 

NOG MEER ZONWERINGEN IN UTRECHT

 

Duette

Duette is een zonwering van Luxaflex die niet uit enkele, maar uit dubbele vouwen bestaat. Hierdoor ontstaat er tussen de voor- en achterkant van de Duette een isolerende ruimte.

 

Paneelgordijnen

Paneelgordijnen lijken op lamellen, alleen bestaan ze niet uit losse stroken, maar uit een enkel stuk stof voor een venster, of een gedeelte hiervan. Zo laat u zoveel mogelijk licht naar binnenvallen terwijl u het paneelgordijn kan verschuiven als de zon teveel hinder veroorzaakt.

 

Multishades

Multishades zijn rolgordijnen die uit verschillende materialen  - stof en kunststof – kunnen bestaan. Aan de bovenkant zit een bak waarin de shades opgerold worden. Door het verzwaarde materiaal hangen deze zonweringen bovendien altijd mooi strak naar beneden.

 

Shutters

Shutters doen eigenlijk nog het meeste denken aan de luiken waarmee we vroeger elk licht buitensloten. Deze shutters zijn echter gemaakt van losse, horizontale of verticale smalle houten stroken die versteld kunnen worden zodat u binnen niet in het donker hoeft te zitten.

 

Nog meer?

Wanneer u op zoek bent naar een zonwering die niet genoemd is, neemt u dan contact op met John of met een van zijn medewerkers. Als het bestaat, dan kunnen wij het leveren.

 

 

ZONWERINGEN OP MAAT

Uiteraard zorgen wij ervoor dat alle zonweringen precies op maat gemaakt bij u thuis of op uw bedrijf komen te hangen. Neem contact met ons op voor een prijsindicatie.

 

 

 

 

 

Referenties Laatste 7 referenties